Westerwoldse jam, chutney & Pofferts d'Emma

d' Emma

Emma Beije

Industrieweg 12

9699 SK  Vriescheloo

0597 54 14 51

emmabeije@gmail.com 

Westerwoldse jam en chutney d' Emma.

Emma Beije maakt jam en chutney d' Emma. De ingrediënten haalt ze rechtstreeks uit haar tuin. Een tuin met een weelde aan vruchtbomen, bessenstruiken, pompoenen, aardbeien enz. 

De potjes ademen de toewijding voor haar hobby door de sierlijke zelfgemaakte etiketten en een gekleurd papiertje of lapje stof-met-een-touwtje om het af te sluiten. Het is niet alleen lekker, het oogt ook zo.

 

Hobby.

"Het is een iets uit de hand gelopen hobby", vertelt Emma. "Toen ik een aantal jaren geleden hier kwam wonen genoot ik van onze prachtige tuin met al die lekkere gewassen. Ik maakte altijd al jam en daar ging ik gewoon mee door." Ze kon na een tijdje zoveel potjes vullen, dat ze ze ging verkopen. "Het moet echter geen bedrijf worden, maar een leuke hobby blijven,"aldus Emma.

Jam (confiture) en zoetzure smaakmakers (chutney).

De jam maakt Emma van appels, bramen, aardbeien, pruimen en rabarber, of een mix daarvan die ze zelf verbouwt in haar ruime moestuin. De chutney, van oorsprong een zoet-zure oosterse smaakmaker bij rijst- of pastamaaltijden, stelt ze samen van kruiden en azijn, met vruchten uit haar Westerwoldse tuin. In de smaken pruim, pompoen en appel. Het Keurmerk kreeg ze voor beide producten, want het merendeel bestaat uit Westerwoldse ingrediënten.

Verkoop:  Emma Beije staat regelmatig op speciale markten. De verkoop gebeurt na een bestelling of telefonische afspraak.