Nieuws en aankomende evenementen

De documentaire van Cittaslowwesterwolde : ’Veerkracht in coronatijd’ is een serie geworden van 4 afleveringen.

 

De eerste aflevering staat nu op de website : www.cittaslowwesterwolde.nl > Te zien zijn Diana Hazelhoff, Jan Kruit en Harm Verweij.

Wat er de afgelopen tijd zoal gebeurd is

Marian van Strien, één  van onze producenten, mocht tijdelijk haar werk exposeren in de vitrines in het Gemeentehuis Westerwolde in Sellingen. Haar leuke en mooie creaties waren daar geruime tijd te bewonderen tot eind van 2019.  

Producentenvergadering 14 oktober 2019

De tijd vliegt. Afgelopen 14 oktober hebben wij wederom een vergadering gehad met onze producenten. Het was alweer een vruchtbare, nuttige en gezellige avond waarop over heel veel zaken gesproken is. 

 

Ook dit keer was er weer reden voor een feestje. Wij mochten ook op deze avond een nieuwe producent verwelkomen bij onze Stichting Keurmerk Streekproduct Westerwolde. Bij ons heeft zich aangesloten, Marije Wensink van Edelsmederij Goudwicht uit Oudeschans. 

Natuurlijk kreeg zij, uit handen van onze voorzitter Guus Brouwer, het Keurmerk Certificaat uitgereikt. Welkom Marije, bij onze club van producenten, die zich hard maken voor onze regio Westerwolde. Wij zijn trots op onze producenten. 

 

Op 12 november 2018 zijn we, met heel veel producenten, opnieuw bij elkaar gekomen. Het was een gezellige, maar zeker ook feestelijke bijeenkomst. Dit keer mochten wij 5 nieuwe producenten verwelkomen en een Keurmerk Certificaat overhandigen. Er is over heel veel zaken gesproken en er zijn goede afspraken gemaakt Het was ook nu weer een bijzonder geslaagde avond. Onderstaand onze nieuwe producenten: Marian van Strien (Wol- en viltcreaties), B&B de Porrepoele (Bed & Breakfast en biologische producten), Rineke Dijkinga VOF (Foods), het Hof van Sellingen (Westerwoldse lunch), Westerwolds Goud (zuivel).

VoedFestival:

 

 

Zaterdag 15 september 2018 is er een Voedselfestival georganiseerd in Westerwolde. Dit project is een samenwerking tussen Rineke Dijkinga en de Cittaslow-gemeenten Borger-Odoorn en Westerwolde. Op het Voedfestival staat de connectie tussen boeren, burgers en ons etensbord centraal. Het streven was zo'n 2000 mensen het festival te laten bezoeken. Het was een bijzonder geslaagd festival met heel veel belangstellenden. Een echte aanrader en zeker voor herhaling vatbaar. 

 Producentenvergadering 2018

 

Afgelopen 19 februari zijn wij met een groot aantal producenten weer bij elkaar geweest voor een producentenvergadering. De bijeenkomst werd heel goed bezocht en er is opnieuw op een bijzonder plezierige en constructieve manier met elkaar vergaderd. Op uitnodiging was namens de Gemeente Westerwolde Suzan Klaassens deels bij de vergadering aanwezig voor het agendapunt Cittaslow. Zij heeft met onze producenten kunnen kennismaken en was enthousiast over de rol die wij met onze producenten/producten kunnen spelen bij de Cittaslow ontwikkelingen.

Ook mochten we weer een nieuw lid welkom heten bij onze Stichting. De heer Harm Verweij van Brouwerij-Westerwolde werd welkom geheten en ontving uit handen van onze voorzitter, Guus Brouwer, het Keurmerk voor Westerwoldse bieren en pioenrozen. Wij feliciteren de Brouwerij-Westerwolde met dit Keurmerk.

Na een succesvolle Dag van de Trekpaarden 2016 organiseerde Staatsbosbeheer dit jaar opnieuw een Dag van de Trekpaarden. Deze dag heeft plaatsgevonden op zaterdag 16 december 2017 van 11.00 - 16.00 uur. Ook onze producenten zijn opnieuw uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn met streekproducten of een workshop.  De dag vond plaats in Breedwisch te Sellingen, een natuurgebied van Staatsbosbosbeheer. Helaas was het geen mooi weer, maar de bezoekers hebben een leuke "Dag van de Trekpaarden" kunnen beleven.

Nieuws:

 

St. Keurmerk Streekproducten Westerwolde heeft in 2017 met de producenten vergaderd op 29 maart.  Tijdens deze bijeenkomst konden wij nieuwe producenten verwelkomen bij onze Stichting. Het gaat om :

- Stichting Woonzorg Bellingwedde en

- Familie Schuring van 't Veerste Veldhuis in Sellingen.

Wij heten deze nieuwe producenten van harte welkom bij onze Stichting Keurmerk Streekproduct Westerwolde.

 

 

Hieronder de in maart 2017 uitgereikte certificaten aan nieuwe producenten, t.w. Stichting Woonzorg Bellingwedde (aan Nicolette van Dis) en Maatschap Schuring (aan Alita Schuring).

Op 26 oktober 2016 heeft er een vergadering plaatsgevonden van de producenten van onze Stichting. Op deze bijeenkomst mochten wij weer 2 nieuwe producenten verwelkomen.

Het betreft:

- Eetcafé “De Heerlijkheid Westerwolde”in Sellingen en

- Wijn- en Fruitboerderij “Hestia” in Sellingen

Wij zijn er trots op dat wij hen tijdens deze avond het Keurmerk Certificaat voor hun product mochten uitreiken.

 

 

Op de foto's hieronder ziet u de uitreiking van het certificaat aan:

Simone Helsloot van Eetcafé “De Heerlijkheid Westerwolde” en

 

Servaas Smulders van Wijn- en Fruitboerderij “Hestia”.

 

Terugblik op:

St. Keurmerk Streekproducten Westerwolde supporter van Cittaslow

 

Op woensdagavond 21 april 2016 ontving onze voorzitter, de heer Brouwer, de Cittaslow-supportersoorkonde voor onze stichting (zie foto). De uitreiking vond plaats bij Camping De Wedderbergen in Wedde.

Deze oorkonde ontvangen de supporters, omdat zij het Cittaslow gedachtegoed actief uitdragen en de kernwaarden daarvan onderschrijven. Meer informatie over deze kernwaarden vindt u op www.cittaslow-nederland.nl.

Er werden die avond in totaal 30 oorkondes uitgereikt aan nieuwe supporters in Westerwolde. De uitreiking werd gedaan door de burgemeesters van de gemeenten Bellingwedde, Janneke Snijder-Hazelhoff en Vlagtwedde, Leontien Kompier (de toekomstige gemeente Westerwolde).

St. Keurmerk Streekpoducten Westerwolde op facebook

 

U kunt nu ook onze informatie over Westerwoldse streekproducten op facebook volgen en delen. Op de pagina's van deze website ziet u aan de rechterzijde de facebook-button die u naar het juiste adres leidt.