Streektaalzanger met Westerwolds repertoire Klaas Spekken

Klaas Spekken

Veelerveensterweg 5

9541 XP Vlagtwedde

T. (0599)-63 92 55

M. 06-40 23 97 02

http://www.klaasspekken.nl

Facebook : Klaas Spekken 

 

Retour Troapel

Twee jaar geleden bracht Maura Music in Zuidbroek de eerste cd van Klaas Spekken uit. Ejo Dreise produceerde de nummers van Klaas, songwriter/componiste Dina Bellinga uit Musselkanaal en gitarist Ron Benning. Op de cd staan 12 nummers, allemaal in het Gronings gezongen.

Toen Klaas in 1999 terugkeerde naar Ter Apel benaderde hij Dina Bellinga, dichteres uit Musselkanaal. Hij kent haar al vanaf zijn derde jaar en ze zijn elkaar nooit uit het oog verloren. "Kist gain laidjes veur mie schrievn?" En zo begon het eigenlijk. Dina pakte haar gedichten en vormde ze om tot liedjes. Bedacht er zelfs een melodie bij! Ze schreef nog een aantal nieuwe liedjes en ziedaar, de eerste cd van Klaas Spekken.

Klaas: "Dina is een groot talent. Wat zij schrijft is bijna van mezelf." De veelal beschouwende songs krijgen met Klaas' geschoolde stem een ander 'sound' dan gebruikelijk is bij Gronings gezongen liederen. De cd wordt regelmatig gedraaid op regionale radiostations.

Twee goedgekeurde CD's

Klaas Spekken heeft inmiddels een keurmerk gekregen voor drie van zijn cd's. Naast zijn eerste productie 'RETOUR TROAPEL' staat er nu ook een keurmerkstempel op 'DOE LOPST NOEIT ALLAIN'. En inmiddels is er een derde cd 'ZUN en SCHARE' met het keurmerk.

De andere cd's van Klaas zijn niet Westerwolds en hebben daarom geen keurmerk.

Extra informatie

Op de website van Klaas Spekken kunt u uitgebreid kennismaken met de muziek van Klaas. Het adres treft u hierboven aan. Ook kunnen online cd's worden besteld en vindt u er informatie over zijn optredens en niet te vergeten zijn tuinconcerten.