Rundvlees Charolais

 

't Veerste Veldhuis

Ter Apelerstraat 30

9551 XK  Sellingen

0599-324320

Email: rundvlees@veersteveldhuis.nl

www.veersteveldhuis.nl

 

 

 

Boerderij ’t Veerste Veldhuis is gelegen in de mooie streek Westerwolde in zuid-oost Groningen. Naast de boerderij bevindt zich het natuurgebied Ter Walslage. Dit gebied is enkele jaren geleden ingericht als natuurgebied als onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) Westerwolde. Door het gebied stroomt de rivier de Ruiten Aa waarvan de meandering in de oorspronkelijke staat is hersteld.

Voor het beheer van de weilanden in het natuurgebied Ter Walslage zijn een aantal zoogkoeien aangeschaft van het Franse ras Charolais. De koeien grazen met hun kalveren gedurende de zomermaanden en het najaar in het natuurgebied. In de wintermaanden verblijven de koeien in de potstal.

Het vlees, afkomstig van deze koeien, wordt door ons aan huis verkocht. 

Charolais

De Charolais is een rustig, sterk en gezond koeienras. Het van oorsprong Franse ras is een van de oudste vleesrassen ter wereld. Door zijn sobere karakter is het dier uitstekend geschikt voor het begrazen van natuurgebieden.

De geschiedenis van het dit ras gaat vele honderden jaren terug toen het werd ingezet als trek- en arbeidsdier. Later is men het ras ook vanwege de vleeskwaliteit gaan waarderen. Het vlees kenmerkt zich door het lage vetgehalte.