Handgemaakte producten uit Westerwolde

 

Stichting Woonzorg Bellingwedde

Wijk- en Zorgcentrum d'Olle Witte Schoule

Dorpsstraat 88

9699 PK  Vriescheloo

0597-541666

Email: Woonzorg@online.nl

www.ollewitteschoule.nl

Facebook : d'Olle Witte Schoule 

 

Wijk- en zorgcentrum d'Olle Witte Schoule biedt 24-uurs zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en/of lichamelijke beperking. Doordat zowel de woonvorm als de dagbesteding zich op een en dezelfde locatie bevinden, biedt de stichting een extra beschermende sfeer in het wonen, werken en recreëren in een eigen vertrouwde omgeving. 

Wijk- en zorgcentrum d'Olle Witte Schoule is ontstaan door een initiatief van ouders. Gezelligheid is een belangrijk onderdeel binnen de zorgverlening aan deelnemers. De deelnemers moeten in hun aanwezigheid binnen dagbesteding en het wonen een gevoel van veiligheid, geborgenheid en wederzijdse waardering ervaren. 

Dagbesteding

De dagbesteding is geopend vanaf 2004 en kan uitgroeien tot een maximum van 32 deelnemers. Hier staat centraal dat deelnemers zelf de keuze in een bepaalde groep of activiteit krijgen. De deelnemers leren spelenderwijs wat andere mogelijkheden en ontwikkelingen voor hen kunnen betekenen. Daarbij staat plezier voorop. Er wordt aandacht geschonken aan zowel de psychische, lichamelijke en sociale ontwikkeling. De zelfredzaamheid van de deelnemers krijgt speciale aandacht. Binnen de dagbesteding is er keuze uit de volgende groepen.

Kaarsen en klei

Binnen de kaarsen en kleigroep worden veel verschillende creatieve activiteiten aangeboden. De kaarsen en kleipotten worden hier zoveel mogelijk door de deelnemers zelf gemaakt van de beginfase tot de eindfase. 


Houtgroep

De houtgroep biedt activiteiten aan als zagen, boren, timmeren, verven, lakken en nog veel meer. Als producten kun je denken aan vogelhuisjes, pilaren, bloembakken, raamluikjes en andere leuke producten van hout.


Dienstengroep

De dienstengroep verzorgt voornamelijk de koffie en thee in de pauzes en voor keurig gedekte tafels wanneer er tussen de middag warm gegeten wordt. Ze verzorgen ook de afwas  na de pauzes. Ook de as en strijkgoed wordt gedaan.


Keukengroep

De keukengroep verzorgt een heerlijke warme maaltijd. De activiteiten bestaan o.a. uit groentes wassen en snijden, koken en bakken. Alles wordt vervolgens mooi gepresenteerd en op tafel gezet. Een heerlijk toetje wordt er gemaakt als afsluiter. Ook het schoonmaken van de keuken behoort bij de activiteiten.


Tuingroep

Als het weer het toelaat, gaat de tuingroep ook aan de slag. Het onkruid wordt gewied, de bestrating wordt geveegd en de planten verzorgd. Ook wordt er hout gekloofd en verkocht als haardhout. Naast de gewone tuinactiviteiten onderhouden we in het seizoen ook onze eigen groentetuin.


Decopatch

De decopatch groep versiert door middel van lijm en papier de leukste voorwerpen, die bijvoorbeeld weer gezaagd zijn op de houtgroep. Het speciale decopatch papier wordt in stukjes gescheurd en verzolgens met de bijbehorende lijm op de voorwerpen geplakt. Hiermee creëren we verschillende soorten decoratie voor in huis of in de kinderkamer. 


Overig

Naast het werken in de groepen kunnen de deelnemers gebruik maken van de volgende activiteiten of faciliteiten: schilderles, gymnastiek, logopedie, zwemmen, fysiotherapie, pedicure, kapper en bowlen.

't Winkeltje

Er bevindt zich ook een winkeltje binnen de dagbesteding. In het winkeltje verkopen we de producten die we zelf gemaakt hebben. 

We zijn elke werkdag geopend van

09.30 - 15.30 uur. 


Woonvorm

Sinds november 2007 bestaat de woonvorm. Inmiddels wonen er 24 mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, in een landelijke omgeving, omringd door de natuur. Het gebouw is zo ontworpen dat het prima aansluit bij het straatbeeld van Vriescheloo. 

Het is een plek waar je jezelf kunt zijn met voldoende privacy om je even terug te kunnen trekken. De appartementen op de begane grond hebben een eigen terras en de appartementen op de 1e verdieping hebben de beschikking over een ruim balkon. 

 

Een appartement binnen het complex is ruim en heeft comfort. Het is van vele gemakken voorzien, zoals een inductie kookplaat, een magnetron en een koelkast.

Alle appartementen zijn voorzien van een clienten-oproep-systeem.