Aardappelen / groente / honing

 

Groenteboerinnetje

Viaductstraat 154

9561 AJ  Ter Apel

0599-584125 of 06-57340435

Email: info@groenteboerinnetje.nl

www.groenteboerinnetje.nl

Facebook : Groenteboerinnetje 

en

Facebook : Zorgboerderij Groenteboerinnetje 

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag:

9.00 - 18.00 uur

Zaterdag:

9.00 - 15.00 uur

Groenteboerinnetje, een groente- akkerbouwbedrijf met huisverkoop van ruim 48 soorten groente, verschillende soorten aardappelen, klein fruit en honing. Daarnaast bieden wij zeer aantrekkelijke groenteabonnementen aan. Groenteboerinnetje wordt gerund door Jos en Astrid Platen. Hun motto is vers van het land en seizoensgebonden groente en fruit. Dit motto voeren zij al meer dan tien jaar door in hun bedrijf. Elk jaar komen er meerdere soorten (Vergeten) groenten bij (bijvoorbeeld raapstelen of rode boerenkool). Behalve groente, aardappelen en klein fruit verbouwen, het verzorgen van bijen met de daarbij behorende honing, hebben zij hun blik vanaf januari 2016 verruimd. Een nieuwe uitdagende tak erbij; de zorgboerderij. Is uw interesse gewekt, bekijk op uw gemak de website op www.groenteboerinnetje.nl of kom eens langs.   

Het jaar rond

Om iedere dag iets lekkers te eten telen wij 48 soorten groenten en klein fruit. Daarnaast ook nog 6 soorten aardappelen.

Aan de Viaductstraat 154 in Ter Apel wapperen van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur twee vlaggen aan de kraam.

 

Deze kraam is elke dag gevuld met meerdere soorten vers geoogste groenten, consumptie aardappelen én honing afkomstig van eigen bijen.

Gedurende het hele jaar verbouwen zij zo’n 50 soorten groente en meerdere soorten consumptie aardappelen, allemaal bedoeld voor de huisverkoop.

Deze huisverkoop is eind jaren negentig ontstaan door de verkoop van een enkel kistje spitskool. Het assortiment werd daarna snel groter.

Vanaf begin 2000 is het assortiment elk jaar wel iets gegroeid en/of aangepast

naar de wensen van de consument.

Jos en Astrid verzorgen sinds een aantal jaren groente- en aardappel- abonnementen.

Als imker hebben ze een flink aantal bijenvolken die op verschillende locaties in het mooie Westerwolde rondvliegen en daar voor een (h)eerijke honingproductie zorgen.

Sinds het voorjaar van 2017 zijn Jos en Astric gecertificeerd producent voor de productgroepen; groente, aardappelen en honing.

Dus, als u door Ter Apel rijdt,  stop gerust eens bij Groenteboerinnetje voor lekkere verse groente, aardappelen en honing.

Kinderfeestjes

Vanaf maart t/m november kunt u bij ons terecht voor een kinderfeestje. Elk kind in de leeftijd van 5 jaar tot 12 jaar krijgt een eigen boerenfeestje.Voor meer informatie klik op onderstaande link.

Rondleidingen

Bent u benieuwd hoe en wat voor groenten en klein fruit wij telen? Wij leiden u graag rond over onze landerijen en vertellen alle ins en outs van onze boerderij en de teelten.  

Workshops

Als u benieuwd bent hoe wij de lekkerste groenten telen en hoe je de groente bereidt, neem deel aan één van de workshops. Er is van alles mogelijk, het maken van een groente-/fruitmand, bloemschikken of zelf oogsten. 

Vast nog veel meer, informeer naar de mogelijkheden. 

Zorgboerderij Groenteboerinnetje

 

 

Welkom op het Groenteboerinnetje 

  

Het Groenteboerinnetje is een akkerbouwbedrijf dat ontstaan is nadat Jos langzamerhand het bedrijf overgenomen heeft van zijn ouders, dit gebeurde in 1997. Samen met echtgenote Astrid is het, vanaf ongeveer het jaar 2000,  een bedrijf geworden met een rijkelijk assortiment aan groente. Dit assortiment wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld en zo nodig aangepast en vaak ook uitgebreid. Zo zijn de aardbeien er ruim vijf jaar geleden bijgekomen en zal er volgend jaar wat meer aan kruiden gedacht gaan worden. 

Dit alles betekent dat er naast de akkerbouwwerkzaamheden ook tuinbouwwerkzaamheden plaatsvinden. 

Door de jaren heen zijn er verschillende nevenactiviteiten bij gekomen zoals verschillende scholenprojecten en het organiseren van kinderfeestjes. Dit alles met een gezamenlijk doel, het overbrengen van kennis over de gewassen aan alle generaties die hiermee voor het eerst in aanraking komen. 

Bij deze kennis horen verschillende werkzaamheden die ontwikkeld kunnen worden tot bepaalde vaardigheden. Op deze manier is er het idee ontstaan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de maatschappij, toch een kans te bieden om zich te ontwikkelen en een nuttige dagbesteding te hebben. 

Oftewel het idee om een zorgboerderij met dagbesteding op te starten is ontstaan.  

Vanaf 1 januari 2016 is het een feit ; Wij zijn begonnen, Zorgboerderij Groenteboerinnetje. 

Wees Welkom! 

 

 

Wat zijn bij ons de mogelijkheden? 

Kinderen en volwassenen met verschillende beperkingen hebben vaak nog zoveel mogelijkheden, zodat ze bij ons de dag door kunnen brengen op een aangename manier, en ze leren er ook nog wat van. 

Bij het woord beperkingen valt te denken aan; 

- kinderen/volwassenen met een  lichamelijke/geestelijke beperking, 

- kinderen/volwassenen met een psycho/sociale beperking, 

- kinderen/volwassenen met een  auditieve/visuele beperking, 

- burn out/overspannen, 

- re-integratie, 

Door de deelnemers uit verschillende doelgroepen, allemaal het gevoel (proberen) te geven dat ze nuttig zijn, allen een eigen taak te geven met de daarbij passende verantwoordelijkheid, krijgt een ieder op zijn/haar niveau een waardevol gevoel bij ons. 

  

Wanneer kan iemand terecht op onze zorgboerderij?  

Met één van de eerder genoemde beperkingen én een geldige indicatie vragen wij bij de organisatie waarbij wij zijn aangesloten, (met de gegevens erbij)  wat de mogelijkheden zijn. 

We gaan daarna met elkaar rond de tafel om de mogelijkheden te bespreken en om samen een goede dagbesteding rond te krijgen.